Kemikaalikimara: Valokuvauskipinä

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Valokuvauskipinä

Olen pitänyt aikaisemmin kameraa lähinnä riesana. Blogin myötä kiinnostus kuvaamiseen on kasvanut ja kamera kulkee nykyisin mukana käsilaukussa tai repussa. Osallistuin parin illan valokuvauskurssille, jolla sai oivia vinkkejä. Kunpa muistaisi edes osan niistä. Treeniä homma vaatii, vaikkei minulla ei ole mitään hienoa ja monimutkaista järjestelmäkameraa. Pokkari vaan, tosin kohtalaisen hyvä sellainen. Voihan kameran toki laittaa "auto"- asennolle, mutta eipä siitä sitten kauheasti ominaisuuksia saa irti - varsinkaan jos niitä ei edes tunne.

Saimme tietty kotitehtäviä. Koska niiden kanssa tuli vähän hoppu (kuinka ollakaan), napsin työmatkalla kuvia. Tässä pari otosta rautatieasemilta, toinen Leppävaarasta, toinen Helsingistä. Miten olen voinut aamusta toiseen tuijotella vain jalkojani ja aseman roskaisia betoniportaita, kun ylhäällä on tällaiset näkymät. Kohdistakaa kulkiessanne katse yläviistoon. Maailma näyttää aivan toiselta.



Jos joku kaipaa selkeää ja havainnollista valokuvausopasta, suosittelen lämpimästi kurssikirjaamme,  jossa on kuvaparien avulla näytetty, millaisilla konsteilla kuvista saa monin verroin parempia. 
Absolutely anyone can take better photos!
Näin on! 

Lue myös

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails